Därför behöver jag Shang Ming och medvetna rörelser

posted in: Återhämtning | 0

Ibland händer det att jag…….

  • Sitter still för länge och ”allvarsarbetar” utan pauser.
  • Känner mig ”låst” i en viss situation, utan att se nya lösningar.
  • Att ” trista tankar” återkommer i mitt huvud och min kreativitet och livslust lyser med sin frånvaro.

Stagnationer skapas

Ju längre jag låter detta pågå desto mer stagnation skapas och det sätter sig som spänningar i min kropp.
Ignorerar jag det så kämpar min kropp och alla finstämda system vidare för att försöka vara mig till lags ändå.
Låter jag detta pågå så kan kroppen återigen hamna i det tillstånd jag hade när jag hade det som värst med min kropp för många år sedan.

Fysisk aktivitet är bra

Alla har väl erfarenhet och vet att fysisk rörelse är bra och det är många som tränar sin fysiska kropp idag.
Jag lärde mig redan på Hälsopedagogutbildningen att fysisk och psykisk hälsa hänger ihop, men jag ville komma närmare källan till problemet. Jag ville förstå hur mina tankar och känslor också hörde ihop med spänningarna och det viktigaste av allt – hur skulle jag kunna förändra dem?

Träna på att fokusera uppmärksamt på det som sker i din kropp så får du mental och känslomässig balans på köpet

Oftast när jag försökte styra mina tankar och känslor eller få stopp på dem, så blev det oftast ännu värre och ledde till något slags ” locket-på-läge” som oftast exploderade senare på alla möjliga utåtagerande sätt och på fel ställen. Jobbigt!
Men hur kan den låsta situationen känslomässigt och de trista tankarna, mitt mentala jag förändras genom Shang Ming och Medvetna rörelser?

Jo, allt jag tänker skapar känslor som påverkar kroppen negativt eller positivt.
Skapar flöde eller stagnation. Så det är det jag ”verkligen tränar” är att observera vad som händer i min kropp och acceptera det utan att döma mig själv.

Smarta kroppar vet hur de återskapar flöde och optimal balansShang Ming

Mitt bästa sätt är då att till Indianmusik sluta mina ögon, tillåta min kropp att slappna av, röra sig till Mingrörelserna som mjukt öppnar upp utan kamp och smärta.

Jag märker och upplever då hur och varför stagnationerna har uppkommit och jag märker också i de ”Medvetna rörelserna” hur kroppen vill röra sig för att få igång flödet igen. Det är då jag känner tacksamhet för att min kropp är så mycket smartare än jag är och fixar till det jag ställt till med, om jag bara tillåter det!
När jag gör detta mer regelbundet så handlar detta inte om att gå från ”smärta” till ”icke smärta”, utan det händer häftiga saker, som liknar tidigare upplevelser när jag tränade på elitnivå och väldigt hårt. Då fick känslan av att gå in i andra och tredje andningen. Eller efter att jag haft värkar och kämpat i 11 timmar och fött ut mitt första barn. Men i vilket fall så kommer dessa njutningsfulla upplevelser inte av hårt eller smärtsamt arbete utan av att jag istället regelbundet låter kroppen få vara i sitt naturliga livsflöde utan att jag krånglar till det! För mig är relationen till kroppen den viktigaste relationen och den enda jag verkligen kan påverka.

Så kom och testa på torsdagar kl 18 30- 20 00  och tillåt din kropp att få ta kommandot! Läs mer i länken,

Shang Ming & 5 rytmer, 7 ggr eller drop in!

Llivet pågår med både tråkiga och roliga händelser och det är inte så lätt alla gånger, men som någon klok människa sa: ”Det är inte hur man har det utan hur man tar det” och Shang Ming och Medvetna rörelser är ett sätt för mig att tackla mitt liv och njuta av det på bästa sätt!

Boka plats på 070-755 5436.

Läs mer här