Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Workshop Ung kreativ arena

11 september, 2018 kl. 10:00 - 15:00

Framtidens lösningar för unga i utanförskap!
 tisdag den 11 september kl 10.00 – 15.00

 

Ett växande antal unga människor i vårt samhälle hamnar i utanförskap utan varken skola, arbete eller annan meningsfull sysselsättning. I dagsläget tycks det behövas fler och kompletterande insatser till kommunernas och landstingens nuvarande verksamheter.

Här bjuds du in till en uppföljande workshop för att fortsätta dialogen om resurser och möjliga lösningar. Den 24 maj startade vi Utvecklingsarbetet NaturhälsaCenter och Ung Kreativ Arena genom en workshop tillsammans med forskaren Bente Berget från Norge. Hon berättade om deras praktiska och forskningsbaserade resultat av användning av Naturhälsa och Grön Omsorg, i arbetet med unga med social och emotionell problematik.

 

I denna workshop går vi vidare i utvecklingsarbetet för att skapa NaturhälsaCenter som en av framtidens samhällsresurser. För att kunna manifestera detta behöver vi se och dela en gemensam vision och skapa en dynamisk samverkansplattform. I dagsläget arbetar vi i två kommuner, Ekerö och UpplandsVäsby. Vår ambition är att detta ska finnas som en naturlig del i välfärdsutbudet i Mälardalen och på sikt i hela Sverige.

 

Du som vill dela med dig av dina erfarenheter och ditt arbete. Välkommen att höra av dig. Vi kommer att bereda utrymme för korta presentation inför en dialog!

NaturhälsaCenter – en mötesplats för: unga vuxna och andra målgrupper, välfärdstjänstesektor, sociala samhällsentreprenörer, arbetsintegrerande sociala företag, idéburna företag, kommun, näringsliv, jordbruk, utbildning och lärosäten.

 

läs hela inbjudan hör:

11 september Workshop utveckling av Naturhälsa Ceneter som resurs till välfärden _2_

 

 

 

 

Vill du veta mer, dela med dig av dina tankar och din önskan,

Kan du inte komma detta datum så kontakta oss gärna ändå.

Eva 070-755 5436