Vill du bli Naturhälsa inspiratör?

Nu släpper Naturlig hälsa & utbildning 10 kostnadsfria utbildningsplatser till kursstarten 28 oktober för utvecklingen av FOKUS FRISK KVINNA Community 2021.

Den här utbildningen ger dig inspiration och kunskap för din egen personliga utveckling av hälsa. Sedan är tanken att du vill fortsätta att vara en del i gruppen och att du ska ge och få kunskap. Gruppen fortsätter att träffas och tar första steget att utveckla i vår Community genom att träffas en gång i månaden för att skapa och utveckla aktiviteter för andra, tillsammans med mig Eva Bergström-Pettersson som driver verksamheten professionellt.

Vad den utvecklas till beror på hur engagerade vi är och hur mycket samhällsmässigt stöd vi kan få för vårt gemensamma fina arbete för andra kvinnor. Hur vi kan få stöd är ett arbete jag redan startat och tror kan växa om vi hjälps åt. Därför kommer jag att välja er tio som känner att ni har tid och engagemang till utvecklingen av FOKUS FRISK KVINNA Community

Om vi växer så behövs olika kompetenser – jag har delat upp det i fyra undergrupper med olika inriktningar som jag beskrivit här om matchning och förkunskaper.

Utbildningen Naturhälsa inspiratör, 10 timmar.

Torsdagar från 28 oktober till och med den 18 november kl 18 00-20 30.

Ansökan skickas snarast på e post eva@nhutbildning.se

Du behöver matcha in med förkunskaper i någon av de fyra verksamhetsområden projektet har behov av för att kunna söka.

Upplägg utbildning Naturhälsa inspiratörer 2021, 10 timmar.

Plats: Gluggen – Upplands Väsby Sadelgatan 182 B Smedby Upplands Väsby

Det här kommer du få lära dig i utbildningen

Teman:

Naturen – Hälsan – Inspiratören

Pedagogik:

 • Hälsopedagogik
 • 4-toppar pedagogik
 • Inre ledarskapskaps inspiration
 • Biomimik inspiration
 • Naturhälsa pedagogik
 • Naturvägledning
 • Sam Hams förberedelser för Naturvägledning

Inspiration:

Lär känna din smarta kropp

 • MBT-Ming behandlingsterapi,
 • Ming taktil beröring
 • Shang Ming träning
 • 5 rytmer – Rörelse dans upplägg
 • Walkingturers upplägg
 • Näring för själen upplägg

 

Matchning och önskan om förkunskaper

Föreningarna Naturlig hälsa & utbildning och FHS – Future Health Sweden i samarbete har fått stöd av Väsbyhem och Stena fastigheter att utbilda 10 Naturhälsa inspiratörer och fortsätta med fler hälsoaktiviteter i Smedby.

Friskhuset Naturlig hälsa erbjuder Arbetsträningsplatser, Kroppsbehandlingar-Optimera din kropp erbjudande, Prova på kurser med Inre Ledarskap och naturhälsa, Kreativa helgkurser, Helhetshälsa grupper, Inre Ledarskapsutbildning 12,5 tim samt Avslappnande upplevelsepaket.

Jag hoppas att Du är en av de tio personer jag söker, och att du har ett genuint intresse för naturlig hälsa och människor. Att du har ett stort hjärta för dina medmänniskor och dig själv och din utveckling till den du är och vill vara.

Jag har en önskan om vad de tio Naturhälsa inspiratörer som får den kostnadsfria utbildningen skulle kunna ha för förkunskaper för att vara med i ett samarbete med i utvecklingen av FOKUS FRISK KVINNA Community 2021.

I Communityt ska vi skapa gruppaktiviteter för andra med hälsa och egenvårdskurser, matlagning, språkträning och gemenskap, Walk and talk för psykisk hälsa med mera. Utifrån frivilligt arbete kan vi förverkliga arbetet med en Sinnesträdgård i Smedby. Vi hoppas kunna engagera många att vara med i den gemenskapen och arbetet.

Vi har också planer på att söka fler samarbetspartners och sponsorer under 2021.

Människor lutade mot trad

Fyra områden där vi har behov av kunskap

Verksamhetsutveckling

Har du intresse och erfarenhet av att vara engagerad i företagande och eller föreningserfarenhet av ekonomi och administration, så som protokoll, bollplank för utvecklingen av verksamheten/ styrelsen. Eventuellt tilltänkt position styrelseordförande och sekreterare. 2 pers.

Marknadsföring

Har du intresse för marknadsföring, är du en person som har många kontakter och har lätt för att knyta nya kontakter. Vara med och skapa marknadsföringsaktiviteter med mig. Tycker att det är roligt att skriva och ta bilder och göra korta filmsnuttar och lägga ut på Facebook och Instagram.

Tillsammans med mig skapa ett Sponsorupplägg och Donationsupplägg till vår Community och det arbete vi gör för behövande grupper.

Samt att hitta på roliga sätt att bjuda in nya medlemmar till vår FOKUS FRISK KVINNA Community tillsammans med mig. 3 pers.

Naturen som skafferi för hälsa och hälsosam mat

Har du redan en del kunskap och vill lära mer tillsammans med andra likasinnade och intresse för att tillvara på skogens skafferi, odling, beredning. Vi arrangerar tillsammans olika evenemang efter årstid och tillgång. Vill du vara med i utvecklingen av Sinnesträdgården ifall vi få medel för det? 2 pers. 

Hälsoaktiviteter och gruppledare

Är du utbildad ledare eller har vana att hålla i grupper och möten?

Då kommer du vara med i aktivitetsgruppen och dela med dig av din kunskap och få ta del av de aktiviteter som vi redan erbjuder och lära dig det du vill så som Walkingturer, Näring för själen, Funktionell träning utomhus och inne, 5 rytmer. Vi kommer att utveckla fler aktiviteter och skapa cirklar med olika teman ur delar ur den utbildning alla får i naturhälsa utbildningen, nämligen 4 topp pedagogiken och Inre Ledarskap. Kanske du även har andra kreativa uttrycksformer som vi kan erbjuda till deltagare som är intresserade i framtiden. 3 pers.